PVRTexTool 3.4.1 (PowerVR SDK 3.2) ETC2 encoder problem

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by  Tobias Hector 3 years, 9 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #31581

    shimizu
    Member

    I am trying a latest version of PVRTexTool.
    I found some problems about ETC2 encoder.

    1. The abnormal block-like noise appeared in result of ETC2 encoding with slow option.
    (PVRTexTool CL,GUI,Lib)
    Example: PVRTexToolCLI.exe -i input.png -o output.pvr -f ETC2_RGB -q etcslow
    This noise appeared in result of encoding some dark images.
    It is not a normal encoding noise.
    However, when I tried ETC2 encoding with fast option, I can’t find this abnormal encoding noise.

    2. Memory leak occurs in ETC2 encoding process.
    (PVRTexTool GUI, Lib)
    I found that memory leak occurs in ETC2 encoding process when I encoded the large number of images.

    3. Degrade occurred in the PVRTexlib pvrtexture::CPVRTexture(const void* pTexture).
    Access Violation occurred with high probability.
    SDK 3.0: good.
    SDK 3.2: bad.
    This problem does not occur in the pvrtexture::CPVRTexture(const char* szFilePath).

    I expect that these problems are solved in the next version.

    #38304

    Hi Shimizu,

    I am investigating this issue currently, and will let you know what I find.

    Regards,
    Tobias

    #38305

    Hi Shimizu,

    Sorry for the delay in responding to this, I’m afraid it fell through the cracks.

    I’m afraid I can’t reproduce the issues you’ve listed. If this is still an issue for you, could you provide a code snippet or a minimal reproduction example that has the issue?

    Thanks,
    Tobias

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
You must be logged in to reply to this topic.