Tangents & Binormals not generated by PVRGeoPOD

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by  bootstrapper 5 years, 4 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #30886

    Hi There,

    I’m using the PVRGeoPOD Blender export.

    I create a basic UV Sphere with all the standard defaults (i’ve also tried this with the torus mesh with same result). I then export with PVRGeoPOD.

    I leave all the options as default (generate tangent space is ticked)

    The Vertex Vector Format has Position, Normal, Tangent, Binormal (a0,a1,a2 ticked) and all the UVW0 to 7 are selected (a0, a1 ticked)

    I’m not sure about the UVWx values (I assume they are texture coordinates) – I left them at their default values for the export

    I haven’t added any textures in Blender as I was going to do all that in PVRShaman with materials.

    After the export I open the result in PVRShaman – I see the geometry but when I open the Data Viewer screen there is no Tangent or Binormal data in the POD.

    (i’ve tested this with Blender 2.61, 2.62 and the latest 2.63b versions)

    Am I missing something obvious?

    Thanks in advance for your help Smile

    Andre.

    #35879

    Scott
    Moderator

    Hi,

     
    The tangent space generation requires UV coordinates for calculating the tangents and binormals. By default, Blender doesn’t create meshes with UV coordinates so I assume this is why it isn’t working for you. If you add UVs to your mesh the generation should be successful. 
     
    Thanks,
     
    Scott
    #35880

    Hi Scott, thanks for the help

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
You must be logged in to reply to this topic.