Vertex texture fetch on SGX 535?

This topic contains 8 replies, has 5 voices, and was last updated by  r2d2Proton 7 years, 3 months ago.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #30188

    plynkus
    Member

    Greetings!

    Just curious if anyone knows whether VTF is supported on SGX devices (independent of whether not the drivers supplied for specific phones/etc. using the GPU expose it in their OpenGL ES 2.0 implementation).

    Many thanks!

    #34044

    Xmas
    Member

    Yes, SGX supports vertex texture fetch.

    #34045

    r2d2Proton
    Member

    Hello Georg (and company)

     

    I cannot get the VTF to work on my system. My configuration is as follows:

     

        ATI Radeon 9600 / X1050 Series

        Windows XP (32-bit with SP 3)

        OGLES_WINDOWS_PCEMULATION_2.04.24.0811

     

    The query for GL_MAX_VERTEX_TEXTURE_IMAGE_UNITS  returns 0

     

    My vertex shader code is:

     

        attribute vec3 inPosition;
        attribute vec2 inTexCoord;

     

        uniform mat4 mvpMatrix;
        uniform highp sampler2D heightMap;

     

        varying highp vec4 varWorldPos;
        varying highp vec2 varTexCoords;

        void main()
        {
            highp float height = texture2D( heightMap, inTexCoord ).x;

            highp vec4 newPos = vec4( inPosition, 1.0 );
            newPos.y = height * 128.0;

            varTexCoords = inTexCoord;
            varWorldPos = newPos;

            gl_Position = mvpMatrix * newPos;
        }

     

    And the fragment:

     

        varying highp vec4 varWorldPos;
        varying highp vec2 varTexCoords;

        uniform highp sampler2D heightMap;

     

        void main()
        {
            highp vec4 color = texture2D( heightMap, varTexCoords );
            highp float h = varWorldPos.y / 128.0;
            gl_FragColor = vec4( color.r, color.g, color.b, h );
        }

     

    I tried updating the drivers but nothing seemed to help. Do you have any recommendations?

     

    Thanks,

     

    Jerry

     
    #34046

    r2d2Proton
    Member

    BTW, glGetString reports “OpenGL ES 2.0 (SDK build: 2.04.24.0809)”

     

    This is different from the directory version name.
    #34047

    jacekc
    Member

    Hi,

    Please download newer version of our SDK from Insider SDK (https://www.imgtec.com/powervr/insider/powervr-sdk.asp) and download most recent PVRVFrame(pcemulation) from Insider Utilities (https://www.imgtec.com/powervr/insider/powervr-vframe.asp). Let us now if this solves your problem.

    Regards,

    #34048

    r2d2Proton
    Member

    Thanks for link Jacek.

    Unfortunately that did not resolve my problem. I think the problem is that the card is an ’02 model. From my understanding this card supports vertex shader 2.

     
    #34049

    Gordon
    Moderator

    If your card only supports shader model 2 then vertex shader fetches aren’t going to work on your system at all, never mind under PVRVFrame. The emulation is limited by the capabilities of your graphics hardware. Your only option is to upgrade the card.

    #34050

    r2d2Proton
    Member

    Yes, and when the IT department gave me my new machine ~ 3 months ago they said it had a high performance graphics card in it. . .lol

     

    From what little research I did on Google, I was left with the impression that the GPU core is dated to 2002 😀
    #34051

    r2d2Proton
    Member

    BTW, the project works on my home machine. . .

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
You must be logged in to reply to this topic.